Parc Pirinenc de les Tres Nacions

El Parc Pirinenc de les Tres nacions, és la marca d’identitat comuna d’una de les àrees transfrontereres protegides més extenses d’Europa (4287  km²), entre Catalunya, Andorra i França, al cor dels Pirineus.

Parc natural de l’alt pirineu

Declarat el 2003, és l’espai natural protegit més extens de Catalunya. Dins del parc trobem el sostre de Catalunya, la Pica d’Estats de 3.143 m, més de 140 estanys d’origen glacial així com extensos boscos i prats ben conservats

Parc Natural régional Pyrenees Ariégeoises

Declarat el 2009, en una de les zones més ben conservades del Pirineu francès. Aglutina en més de 2500 km2, les muntanyes de la carena fronterera, les valls habitades i els turons calcaris del Piemont

Parc Natural del Comapedrosa

Declarat el 2006 és el Parc Natural més gran del país. Entre els elements de major interès destaca l’Alt de Comapedrosa de 2942 m, el cim més alt d’Andorra, així com la notable diversitat biològica que acull.

Parc Natural de la Vall de Sorteny,

Declarat el 1999 destaquen els objectius de conservació, recerca i difusió d’una gran diversitat florística amb més de 800 espècies i d’un centenar d’associacions vegetals. Dos cims superen els 2900 metres d’altitud, el pic de l’Estanyó (2915 m) i el pic de la Serrera (2913 m).

Recomanacions i normes per als visitants del Parc Natural de l’Alt Pirineu:
Normes Parc Natural de l'Alt Pirineu

No es poden llençar deixalles. Endueu-vos-les i dipositeu-les als contenidors dels pobles. Procureu dipositar cada deixalla al contenidor corresponent.

Els gossos que porteu al Parc cal que vagin lligats en tot moment, ja que poden causar molèsties al bestiar o a la fauna salvatge.

Normes Parc Natural de l'Alt Pirineu

No colliu plantes silvestres. N’hi ha una bona part que són escasses o estan protegides, i tenim el deure i la responsabilitat de conservar-les.

Observa els animals en la distància i sense molestar-los i gaudeix de les flors i les plantes sense arrencar-les. El millor record és una bona fotografia. No els doneu menjar, ja que poden perdre la por a la gent.

Protegeix els amfibis i la resta de fauna aquàtica no banyant-te als estanys i als rius del Parc i no agafant-los amb les mans.

Normes Parc Natural de l'Alt Pirineu

En zones de mollera, utilitza les passeres de fusta per no malmetre la fràgil vegetació.

Hi ha camins senyalitzats d’accés restringit només a veïns i serveis, en els quals l’accés comú general en vehicles motoritzats hi resta prohibit. Algunes vies estan tancades temporalment durant el període d’hivern i primavera. Respecteu la senyalització informativa.

Per motius de seguretat i conservació, és rigorosament prohibit encendre foc, excepte a les àrees d’esbarjo dotades amb barbacoes amb mata guspires.

Normes Parc Natural de l'Alt Pirineu

Part del territori del Parc Natural és de propietat privada. Procureu que la vostra visita no destorbi la gent que viu al territori i no camineu per mig de cultius i prats de dall.

Si obriu un filat o una tanca, cal que els tanqueu després de passar-hi, ja que mantenen el bestiar al seu lloc.

L’acampada lliure no és permesa. Només es pot pernoctar (bivac o tenda de campanya) de 20 h a 8 h per sobre dels 2.000 m i una sola nit en una mateixa localització. Fora de l’horari permès, no hi pot haver cap tenda muntada.

Fonts consultades:

 Parc Natural de l’Alt Pirineu (Catalunya).

 Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra)

 Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra)

 Parc Natural régional Pyrenees Ariégeoises (França)

 Normativa del Parc Natural de l’Alt Pirineu

Amb el suport de: