Gràcies a l’ajut del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEDER) canalitzat des del Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Generalitat de Catalunya.

Objectius

Mitjançant l’elaboració de diferents materials divulgadors, donar a conèixer algunes característiques naturals, humanes i històriques de l’entorn de les travesses: La Porta del Cel, Muntanyes de Llibertat i Els Gegants de les 3 Nacions.

D’aquesta forma els excursionistes poden ampliar els seus coneixements de la natura, mentre recorren alguns dels paratges més increïbles i sorprenents dels Pirineus, amb cims altius i estanys per tot arreu per recórrer 2 i fins a 3 països diferents.

No es tracta tant de difondre les hectàrees de cada parc o idees vagues generals, sinó de descriure de forma divulgativa alguns valors ambientals i de patrimoni cultural, fent difusió dels valors naturals de l’espai i dels seus hàbitats i espècies per millorar la percepció social.

Resultats

  • Millora i ampliació de la web de la nova travessa Els Gegants de les 3 Nacions. He afegit 6 nous apartats en els quals dono a conèixer unes línies generals dels diferents parcs que componen la nova figura del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, així com algunes normes i recomanacions perquè la petjada dels muntanyencs en aquestes travesses sigui inapreciable (com així ho ha estat des del seu inici a La Porta del Cel). Igualment, tractem temes de glaceres, molleres, fauna, flora, orris i històrics com la catàstrofe de Izourt.
  • Realització d’una aplicació de telèfon mòbil per llegir codis QR. Aquesta aplicació servirà per anar segellant un “forfet” de pas que instal•larem en els refugis i els cims que pugen les travesses.

    A l’aplicació hi ha la descripció tant de les etapes de cada travessa, com de divulgació de la flora, fauna, molleres, consells de comportament, etc.
  • Un quadríptic que hem donat amb el mapa, on hi ha informació bàsica de les 3 travesses, així com un collage molt visual de diferents espècies de flora i fauna que podem trobar en un hàbitat d’alta muntanya.
  • Edició del mapa de la travessa Els Gegants de les 3 Nacions a 1:25.000 que hem entregat a tots els participants a la travessa.
  • Reedició del mapa de la travessa La Porta del Cel a 1:25.000 que hem donat a tots els participants a la travessa.